Wat een werk!!

Gepubliceerd op 6 februari 2022 om 13:30

Hoera, ik begin een hondenschool!! Wat een werk!! Natuurlijk sprong ik met dikke twijfels in het diepe. Kon ik het wel aan? Wat als ik voor al mijn geplande groepen sta en geen antwoorden heb op de vragen die mensen hebben? Heb ik voldoende opleiding achter de rug om iedereen te begeleiden? Ga ik voldoende verdienen om de huur te betalen en boter op brood te smeren? 

 

Hoe geweldig is het als je altijd aan jezelf twijfelt, maar de mensen om je heen wel in je geloven? En hoe mooi is het dan dat je jezelf elke keer verbaast over welke kennis je kunt overdragen? Ik ben blij. Waarom? Omdat al dat werk er nu toe leid dat ik sinds een hele tijd afwezigheid op het asiel nu toch weer op die plek ben beland. Nu als ZZP'er voor wat gedragsbegeleiding voor honden die het moeilijker hebben, maar ook om mijn kennis te delen met de geweldige meiden die het daar elke dag moeten doen.

 

Naast het stukje betaalde werk dat ik er nu doe, zet ik mij ook vrijwillig in om met de "moeilijkere honden" te trainen, wandelen en plannen te maken voor hun toekomst. Zo kom ik weer  de honden tegen  waar ik in het verleden mijn bed voor uit kwam. De honden die het echt moeilijk hadden gehad en die tijd nodig hebben. Honden die veel hebben mee gemaakt door menselijk toedoen, die weg moesten uit vertrouwde omgeving om tal van verschillende redenen of gewoon "te veel" werden voor de eigenaar. Honden die moesten toezien hoe hun lieve baasje niet meer voor ze kon zorgen. Gelukkig zie ik ook hoe geweldig het is als die zelfde honden weer een nieuwe kans krijgen bij een enthousiaste nieuwe eigenaar, een nieuwe kans op een fantastisch leven.

 

Mijn groepslessen zitten nog lang niet vol, daar heb ik geduld voor nodig. Een naam moet bekend worden, gedeeld worden, een begrip worden. En dat is niet meteen op de eerste dag, in de eerste week, de eerste maand. Hopelijk kan ik over een  tijdje wel terug kijken op een succesvol eerste jaar.  Voor mijn gevoel is dat nu al wel begonnen. in het asiel. Want wat een fantastisch werk is dat toch!

 

Een asiel kan áltijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Het asiel bij jou in de buurt ook. Kan je geen vrijwilliger zijn? Zamel dan geld of voer in om te schenken.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.