Blog

 

Het recht om weg te lopen

Wat kunnen eigenaren van huisdieren leren van de manier waarop wetenschappers een dier een keuze geven in de onderzoeken die gedaan worden?  Als mensen deel zijn van een onderzoek, moeten de wetenschappers er zeker van zijn dat er toestemming word gegeven voor dat onderzoek en de eventuele gevolgen er van. Als de deelnemers huisdieren zijn, geven de eigenaren die zelfde toestemming.

Lees meer »

Wat een werk!!

Hoera, ik begin een hondenschool!! Wat een werk!! Natuurlijk sprong ik met dikke twijfels in het diepe. Kon ik het wel aan? Wat als ik voor al mijn geplande groepen sta en geen antwoorden heb op de vragen die mensen hebben? Heb ik voldoende opleiding achter de rug om iedereen te begeleiden? Ga ik voldoende verdienen om de huur te betalen en boter op brood te smeren? 

Lees meer »

Angst; Een vreselijke emotie.

Angst. Een bange hond. Hoe moeilijk is het om te bepalen waar jouw hond nu echt bang van is en hoe hem daarbij te helpen, of zelfs van die angst af te helpen. Veel liefde en geduld, nog meer tijd en een stukje begeleiding (gedragstherapie) waar nodig. Een goed gesprek met de trainer van jouw hondenschool is meestal stap één. Daarna is het makkelijker, want hulp vragen is niet altijd wat wij als mens willen doen.

Lees meer »

Een kleine kennismaking

Een blog. Een kort woord voor web-log, een online dagboek. Wat kan je daar als hondenschool eigenlijk mee en hoe leuk is het voor de lezer? Is het écht leuk om te lezen over mijn ideetjes over de lessen die ik aanbied, de gedragstherapie en eigenlijk gewoon mijn hersenspinsels? Dat wil ik eigenlijk uitproberen. In de jaren heb ik veel kennis en ervaring opgedaan in hondenland en dat wil ik graag delen.

Lees meer »