Groepslessen

Lessen volgen met uw hond. Wat is er leuker? De pup leert wat hij mag en niet mag doen. Uw puber die steeds meer leert, de jong volwassen hond een nieuw trucje aanleren, maar ook die lieve senior iets nieuws laten doen. Samen groeien, samen plezier hebben.

 

Maar hoe erg is het als diezelfde hond u de straat over trekt, blaft naar alles dat voorbij komt, naar andere honden uitvalt en u geen tijd geeft om even met de buurvrouw te kletsen.

Ik zou u en uw hond graag willen helpen om privé of in een kleine groep nieuwe skills te leren om het leven leuker en makkelijker te maken voor beiden. Samen met mij en medecursisten een fijne wandeling maken in uw eigen buurt, zodat de hond daar de "nieuwe trucjes" leert en u leert hoe u met de dagelijkse problemen om kan gaan. Hoe leuk zou dat zijn?

In alle omstandigheden de juiste tools krijgen zodat jullie samen met de wereld om kunnen gaan, daar ga ik voor. Alles kan in (klein) groepsverband of met privé  (zie individuele begeleiding) lessen. Een Beter Hondenleven is een hondenschool die precies dat bied, op weg naar precies dat wat de naam vertelt, een beter leven voor jouw hond en jou zelf.

 

Workshop "Wandelen zonder trekken"....

Heel simpel, zoals de naam het al verklapt. Niets is zo irritant (en fysiek vermoeiend) als een hond die jou van links naar rechts sleurt. Bijna rennend achter de hond aan omdat hij zo nodig moet, of omdat hij die ene hond wil begroeten?  Schrijf je in voor mijn twee dynamische lessen waar je tijdens een wandeling leert hoe je dit kan voorkomen en hoe je je hond leert om relaxed met je mee te wandelen.

 

Groepslessen "Met plezier op pad"....

Diezelfde saaie wandeling elke dag. Een hond die weinig contact met je zoekt of juist nog moet leren dat jij zorgt voor leuke afwisseling en fijne beloningen?  Wil je leren wat de mogelijkheden zijn als je op pad gaat met je hond en wil je leren wat je kunt doen met een bankje, omgevallen boom of een parkeerplaats vol auto's? Schrijf je in voor de cursus! We wandelen overal, door het park, langs de weg, door de wijk en langs allerlei moeilijke obstakels. Deze les is NIET op een veld, dus niet in een omheinde omgeving. De honden kunnen daarom niet altijd los en als jouw hond wel los kan, doen we dat alleen waar het mag en kan. Per les zijn we ongeveer anderhalf uur bezig en het doel van de cursus is dat de hond acceptabel sociaal gedrag leert in elke situatie.

Deze cursus is in drie delen ( Beginners (1), Basis (2) en Gevorderd (3)) met acht lessen per deel . De cursussen dienen in volgorde gevolgd te worden.

 

Groepslessen "Mijn nieuwe hond (jong en oud) en ik".... (Puppycursus en meer)

Heb je een nieuwe hond? Die hond van vijf jaar uit welk land dan ook, die jou zo lief aan zat te kijken op de foto, die pup bij die gerenommeerde fokker, of die herplaatser uit het asiel. Voor jou en jullie gezin is het een nieuwe hond. Ongeacht leeftijd moeten ze allemaal opnieuw beginnen in de wereld en komen jullie samen spannende dingen tegen waarmee jullie mee om moeten gaan. Oversteken, andere honden, vreemde mensen, de winkels en het restaurant, alles komt aan bod. Klinkt dit als DE cursus voor jullie? Schrijf je snel in!!

Deze cursus is in twee delen en dient in de juiste volgorde gevolgd te worden.

 

Groepslessen Detectiewerk....

Sinds 2020  ben ik ook in het bezit van een nieuwe titel, namelijk "WSDA Blue instructor". Behalve dat dit mij verbaasd heeft voor wat betreft de neus van onze geliefde honden, ben ik blij dat ik nu ook die keuze kan toevoegen in mijn leuke lijstje van lessen. In tien lessen leer ik je om op een super leuke manier bezig te zijn met je hond. Behalve dat het leuk is, kan het voor veel honden een uitlaatklep zijn waardoor het een en ander aan ongewenst gedrag kan verminderen of zelfs verdwijnen. Omdat de hond een taak heeft en écht aan het werk kan, krijgt hij ook in het dagelijks leven meer rust. NB: Deze cursus heeft VEEL huiswerk en vergt veel inzet. Interesse? Schrijf je snel in voor deze cursus!!

Deze cursus is in twee delen, beginners en gevorderden. De cursussen dienen in de juiste volgorde gevolgd te worden.

 

Groepslessen Help, mijn hond valt uit naar....

Niets is zo vervelend als een hond die uitvalt naar andere honden, mensen, of kinderen. Sommige honden vallen uit naar alles dat beweegt. Die fietser is niet veilig als je niet goed op de hond let, de hond van de buurvrouw word altijd uitgescholden door jouw hond en het kost je veel te veel moeite om de hond op een normale en leuke manier uit te laten. Hier kunnen we iets aan doen. We kunnen werken aan de aandacht van de hond naar jou, een stukje voorkomen en ombuigen van dit negatieve gedrag. Deze cursus word gegeven aan kleine groepjes van minimaal twee en maximaal vier  honden tegelijk. Let op: Voorafgaand aan deze cursus krijg je een uitgebreide vragenlijst die z.s.m. ingevuld dient te worden. (We willen van tevoren weten welke problemen er zijn) Lijkt dit je iets? Schrijf je snel in!!

Groepslessen (of privé) "Op naar een gezond gewicht"

Weight watchers voor de hond. Wekelijkse lessen waarbij we de hond wegen, de voeding bespreken en eventueel aanpassen, kijken waar we het leven van jou en de hond aan kunnen passen zodat de hond zijn overgewicht verliest en een gezonder (en dus langer) leven zal krijgen. We kijken naar de gezondheid van de hond, waar we meer en betere beweging kunnen krijgen en hoe we met enorm veel plezier het beste resultaat kunnen krijgen. Is je hond te zwaar geworden en lukt het jou niet om die pondjes er af te krijgen? (Misschien wil je zelf ook meer bewegen om zo die corona-pondjes kwijt te raken?) Schrijf je in, dan gaan we aan de slag!!

 

NB: Alle aangeboden lessen worden gegeven in groepsverband met kleine groepjes (Max. zes deelnemers per les) maar er is ook de mogelijkheid om die zelfde lessen privé te volgen. Vraag mij gerust naar de mogelijkheden en kosten. Alle lessen zijn geschikt voor jong en oud, zowel hond als baasje. Zijn er (fysieke) problemen waar ik rekening mee moet houden? Meld dit op het inschrijfformulier.

 

Lestijden: (onder voorbehoud en bespreekbaar)

Dag Tijden Les
Maandag 09:45 - 10.30 Met Plezier op Pad 1
Maandag 11:00 - 11:45 Wandelen zonder trekken
Maandag 17:00 - 17:45 Wandelen zonder trekken
Dag Tijden Les
Dinsdag 10:00 - 11:00 Met Plezier op Pad 2
Dinsdag 11:15 - 12:15 Met Plezier op Pad 3
Dag Tijden Les
Donderdag 9:30 - 10:15 Mijn nieuwe hond en ikĀ  (voor pups!!)
Donderdag 10:30 - 11:30 Mijn minder nieuwe hond en ik (voor pups en volwassen honden)
Donderdag 19:00 - 20:00 Detectiewerk 1 (beginners)
Dag Tijden Les
Zaterdag 10:30 - 12:00 Met Plezier op Pad 1 (instroomles)
Zaterdag 12:15 - 13:00 Mijn nieuwe hond en ik (voor pups en volwassen honden)
Zaterdag 13:30 - 14:15 Mijn minder nieuwe hond en ik (voor pups en volwassen honden)

 

Leerzame Groepswandelingen: Elke eerste en laatste vrijdag van de maand 

 

Let op; alle groepslessen worden gegeven in Spijkenisse. De privé lessen zijn op  en/of nabij het adres van de klant.