Groepslessen

Lessen volgen met uw hond. Wat is er leuker? De pup leert wat hij mag en niet mag doen. Uw puber die steeds meer leert, de jong volwassen hond een nieuw trucje aanleren, maar ook die lieve senior iets nieuws laten doen. Samen groeien, samen plezier hebben.

 

Maar hoe erg is het als diezelfde hond u de straat over trekt, blaft naar alles dat voorbij komt, naar andere honden uitvalt en u geen tijd geeft om even met de buurvrouw te kletsen.

Ik zou u en uw hond graag willen helpen om privé of in een kleine groep nieuwe skills te leren om het leven leuker en makkelijker te maken voor beiden. Samen met mij en medecursisten een fijne wandeling maken in uw eigen buurt, zodat de hond daar de "nieuwe trucjes" leert en u leert hoe u met de dagelijkse problemen om kan gaan. Hoe leuk zou dat zijn?

In alle omstandigheden de juiste tools krijgen zodat jullie samen met de wereld om kunnen gaan, daar ga ik voor. Alles kan in (klein) groepsverband of met privé  (zie individuele begeleiding) lessen. Een Beter Hondenleven is een hondenschool die precies dat bied, op weg naar precies dat wat de naam vertelt, een beter leven voor jouw hond en jou zelf.

 

Puppy Cursus

Een cursus die bestaat uit twee lessen per week, vier weken lang, waarin je leert hoe je je hond dingen kan leren en waarop te letten.

 

Basis Cursus

Een cursus als vervolg op de puppy cursus. Je pup heeft de puppycursus afgerond en is klaar voor de volgende stap, de basis.. Twee keer per weer de puntjes op de i, een nettere zit, een betere volg en een hond die steeds makkelijker luistert als je roept.

 

Gevorderden Cursus

Je hond is bijna volwassen en kan al veel meer aan. plaats, op afstand reageren op wat je vraagt en vooral een sociaal acceptabele hond. daar gaan we voor! Deze cursus is 1x per week.

 

Workshop "Wandelen zonder trekken"....

Heel simpel, zoals de naam het al verklapt. Niets is zo irritant (en fysiek vermoeiend) als een hond die jou van links naar rechts sleurt. Bijna rennend achter de hond aan omdat hij zo nodig moet, of omdat hij die ene hond wil begroeten?  Schrijf je in voor mijn twee dynamische lessen waar je tijdens een wandeling leert hoe je dit kan voorkomen en hoe je je hond leert om relaxed met je mee te wandelen. Let op, deze lessen  worden op afspraak ingepland. Maximaal vier deelnemers per workshop.

 

Puppy Social

Drie kwartier de tijd om met andere pups te spelen, naar andere pups kijken en leren hoe het allemaal gaat in het leven. Dat doet jouw hond. en jij? jij geniet hopelijk van alle interactie, alles dat jouw hond leert en van de lol die ze met elkaar hebben. De honden worden onder toeziend oog van mij begeleid en geholpen en ik leer je waar je op moet letten in het dagelijks leven met je pup.

 

Social Club

De (jong) volwassen hond die nog lekker elke week komt spelen met de maatjes waar hij/zij mee "op school" heeft gezeten en de trotse "ouders" die langs de kant alle verhalen aan elkaar vertellen.

 

Groepslessen Detectiewerk....

Sinds 2020  ben ik ook in het bezit van een nieuwe titel, namelijk "WSDA Blue instructor". Behalve dat dit mij verbaasd heeft voor wat betreft de neus van onze geliefde honden, ben ik blij dat ik nu ook die keuze kan toevoegen in mijn leuke lijstje van lessen. In tien lessen leer ik je om op een super leuke manier bezig te zijn met je hond. Behalve dat het leuk is, kan het voor veel honden een uitlaatklep zijn waardoor het een en ander aan ongewenst gedrag kan verminderen of zelfs verdwijnen. Omdat de hond een taak heeft en écht aan het werk kan, krijgt hij ook in het dagelijks leven meer rust. NB: Deze cursus heeft VEEL huiswerk en vergt veel inzet. Interesse? Schrijf je snel in voor deze cursus!!

Deze cursus is in twee delen, beginners en gevorderden. De cursussen dienen in de juiste volgorde gevolgd te worden.

Inlooplessen....

Niets is zo vervelend als aan de slag willen met je hond, maar nergens een geschikte plek vinden bij de hondenscholen om je heen. Daar is de inlooples voor. Hier is namelijk altijd plaats voor elke hond, ongeacht leeftijd, niveau, einddoel of ervaring van de eigenaar. Pups, seniors en alles er tussenin. Leuke, actieve en leerzame lessen, individueel aangepast per persoon. Maximaal acht cursisten per les, met tijd voor vragen over problemen waar je thuis tegen aan loopt en een leuke groep mensen om je heen.

 

NB: Alle aangeboden lessen worden gegeven in groepsverband met kleine groepjes (Max. acht deelnemers per les) maar er is ook de mogelijkheid om die zelfde lessen privé te volgen. Vraag mij gerust naar de mogelijkheden en kosten. Alle lessen zijn geschikt voor jong en oud, zowel hond als baasje. Zijn er (fysieke) problemen waar ik rekening mee moet houden? Meld dit op het inschrijfformulier.

 

Lestijden: (onder voorbehoud en bespreekbaar)

Dag Tijden Les
Zaterdag 10:30 - 12:00 Inlooples
Zaterdag 12:00 - 13:00 Inlooples
Zaterdag 13:15 - 14:00 Puppy Cursus
Zaterdag 14:00 - 15:00 Basis Cursus
Zaterdag 15:00 - 17:00 Social Clubs
Woensdag 18:30 - 19:30 Puppy Cursus (avondles alleen in zomerperiode)
Woensdag 19:30 - 20:30 Basis Cursus (avondles alleen in de zomerperiode)